Битолското обвинителство со обвинение за претседателот на бугарскиот клуб “Ванчо Михајлов” за ширење на расизам!

t

Обвинение за расизам и ксенофобични дејствија и официјално е поднесено против претседателот на бугарскиот културен клуб „Иван Михаилов“ од Битола во Република Македонија, Љупчо Ѓоргиевски, објавија од БГНЕС.

Георгиевски мора „на 16 овој месец да се појави како обвинет во овој случај“ во обвинителството во Битола. Во спротивно, тој ќе биде присилно донесен, пишува во поканата на обвинителството, која била испратена на почетокот на декември.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ