Ванг ЈИ го потврди стратешкото партнерство на Кина со Русија по посетата на Москва

t

Посетата ја потврди стабилноста, соработката и независноста на односите помеѓу Русија и Кина, рекоа експертите за кинеските ируските медиуми.

Минстерот за надворешни работи на Кина ја потврди стабилноста, соработката и независноста на односите помеѓу Кина и Русија, откако министерот ја заврши четиридневната посета на Москва, на која се сретна со Путин и други високи руски функционери.

Ванг кој е и член на Политчкото биро на Централниот комитет на Комунистичката партија на Кина се сретна со Путин во средата. Тој му пренел на Путин дека Кина е расположена за соработка со Русија базирана на консензусот кои двете земји го имаат постигнато, а тоа е да се засили стратешкото партнерство и взаемна доверба, продлабочување на политичка соработка и дополнително консолидирање и зајакнување на основите на пријателството помеѓу Кина и Русија.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Кулеба: Украина ќе продолжи во битката против…

Украина ќе продолжи во битката против руската…

Путин: Цел свет им се смее на…

Светот им се смее на некои од…

НАТО: Русија има огромна зимска залиха на…

Руските сили се подготвуваат за нови напади…

Москва: Примирје во Украина е малку веројатно…

НАТО се коцка со базичните интереси на…

ЕЦБ предупреди да не се пипаат замрзнатите…

Користењето на средствата може да го загрози…