(Видео) Арсовска: Град Скопје е пријател на лицата со попреченост

t

Во денешната емисија “Наше Скопје” Арсовска истакна дека Град Скопје е пријател на лицата со попречености, и прави се што е во неговоите надлежности и можности за помош и надминување на проблемите и предизвиците со кои се соочуваат овие лица.

“Ги поддржуваме сите активности кои имаат за цел да покажат поголема грижа за подигнување на свесноста и директна помош на лицата кои имаат ваква потреба.
Изминатиов период имавме повеќе настани кои од голем број аспекти укажуваат на што е она што треба да го нарпавиме за да овозможиме за сите овие граѓани кои се соочуваат со секојдневни проблеми. Сите активности од нивна страна ги поддржуваме, да се разреши она што со години не било разрешено. Маршот што го направивме со лицата кои имаат мултиплекс склероза не е само подигање на свесноста за лицата кои се соочуваат со оваа болест, туку и директна помош со цел надминување на сите проблеми и предизвици со кои се соочуваат. Во две средни училишта се овозможени апарати и реквизити за овие лица без никаква надомест. Се она што е во наша надлежност, во наша можност без разлика дали е она што можеме да го направиме со гест за поддршка на нивните активности или финансиска поддршка, го правиме.”

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Трамп повеќе од 440 пати се повикал…

Поранешниот американски претседател Доналд Трамп повеќе од…

Србија ја укина забраната за извоз на…

Владата на Република Србија на денешната седница…

Ковачевски: Можност Македонија да биде мапирана од…

Во Република Северна Македонија првпат ќе се…

Гласачките ливчиња за изборите на 20 август…

ДИК ги усвои измените на финансискиот план,…

До крајот на неделата се очекува разрешница…

Нема простор за паника, бидејќи не се…