Објавено на:

(Видео) БОМБА на руските пренкери: Буш призна дека САД ги “евакуирале” податоците од биолабораториите во Украина

t

Буш помладиот призна дека САД го прекршиле ветувањето дека нема да го прошируваат НАТО.

Вован и Лексус, руските пренкери кои им создаваат главоболка на светските лидери објавија видео од нивната шега со Буш помладиот, кога се јавија и се претставија како Зеленски.

Мислејќи дека разговара со Зеленски, поранешниот американски претседател го кажа следново:

▪️ На гаранциите на Буш дека Украинците ги чувале американските биолошки лаборатории и дека тие лаборатории се евакуирани на безбедно, „така што Русите не добија ништо“, Буш рече „да“ двата пати.

▪️Кога го спомнаа поранешниот грузиски претседател Саакашвили, Буш рече: „Да прашам: Дали носи униформа? Дали се бори со Русите? Дали се бори со Русите? Дали му дадовте државјанство? Тој мора да се бори со Русите“.

▪️ Потсетувајќи дека секретарот Бејкер му ветил на Горбачов дека нема да го прошири НАТО, тој рече: „Бејкер беше државен секретар за време на мојот татко, тоа беше пред многу години. Тоа значи дека и САД треба флексибилно да се прилагодат на временските услови“.

▪️Тој исто така рече: „Сакав Украина да се приклучи на НАТО. Извесно време мислев дека Русија ќе биде поприспособлива, но потоа Путин драматично се промени. Сè што сакаше беше да остане на работ на НАТО за да го контролира тој неофанзивен сојуз на НАТО. веќе дефанзивна“.

Исто така Буш додаде: Мисијата на Украина е да уништи што е можно повеќе руски војници

Тој потврди и дека Западот води војна против Русија на украинска територија.

„Многу е важно САД да продолжат да го водат ова движење. „Нашата војска го поддржува она што го правите“, рече Буш.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ