(Видео) Британската амбасадорка Галовеј од Велес ја изрецитира “Елегии за тебе” по повод Денот на македонскиот јазик

t

Британската амбасадорка во Македонија, Рејчел Галовеј денеска по повод Денот на македонскиот јазик ја рецитираше „Елегии за тебе“ од Кочо Рацин.

„Денес го одбележуваме Денот на македонскиот јазик. Во чест на одбележувањето се потсетуваме на мојата посета во Велес каде што ја цитирав „Елегии за тебе” од Кочо Рацин“ напиша амбасадорката на нејзиниот Твитер профил.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ