(Видео) Ветеран од 2001 до Таче за воентата помош за Украина: Знаеш ли гуско што е војна, дали сте нормални?

t

Воениот ветеран од конфликтот во 2001 година даде свој коментар за воената поддршка што Македонија ќе ја испрати во Украина и меѓу другото го прашуа Премиерот дали некогаш бил во војна па да знае како е.

Еве дел од тоа што кажа ветеранот Благојчо Ѓоргиев:

“Русија ја напаѓа Украина, а наш Таче премиер ќуран ќе дава помош за Украина, кога Путин се закани дека ќе ги напаѓа тие што ќе помагаат.

Имам јас една порака до Таче, до таа гуска:

Тече, друже, ти во војна си бил, знаеш ли бе што е војна? Како бе даваш воена поддршка на Украина кога ти си најкрајната шупелка на НАТО?

Ти Таче дали си нормален и твојата влада дали е севкупно нормална што донесувате вакви одлуки?

Претходниот Зоката ја распродаде вие сакате да ја распарчите… – се дел од коментарите на воениот ветеран.

Погледнете го целото видео на следниот линк: https://www.facebook.com/100000572311173/videos/315805030579762/

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Како македонски политичари: Русија и Украина меѓусебно…

Киев и Москва денеска повторно меѓусебно се…

Подољак: Преговори со Русија би значеле пораз…

„Денешните преговори со Русија би значеле само…

Украинската државна нуклеарна агенција тврди дека Русија…

Украинската државна нуклеарна агенција Енергоатом тврди дека…

Украина го признава Косово? Пратеник поднесе иницијатива…

Украина го призна Косово - пратеник поднесе…

Конашенков: За еден ден елиминирани преку 500…

Официјалниот претставник на руското Министерство за одбрана,…