(Видео) ГРОМ до Владата: Следува тешка зима, веднаш да се забрани извоз на жито и житни култури!

t

Почитувани, на војната во Украина не и се гледа крајот. Намаленото производство на жито и житни култури сериозно ќе влијае на производството на храна во целиот свет. Дополнително се усложнува ситуацијата со неможноста Украина да извезува со бродски транспорт како и санкцииите према Русија како два најголеми светски производители на овие култури.

Тоа значи дека треба да се подготвиме за тешка зима и затоа стоковите резерви за жито треба да бидат полни но во исто време владата треба веднаш да донесе одлука за забрана на извоз на жито и житни култури и уште од сега да ги обезбеди дополнителните количини на брашно и други продукти затоа што се очекува сите земји во регионот да забранат извоз на жито и брашно.


Производителите не смат да бидат оштетени и нивната цена да биде депресирана, напротив Граѓанската Опција за Македонија предлага откупната цена на житото да се формира според светските берзански цени. На таков начин ќе ги заштитимие производителите но во исто време ќе бидеме сигурни граѓаните, сточниот и животинскиот фонд на Македонија ќе бидат обезбедни за оваа и наредната година.

Повикуваме владата да постапува одговорно и сериозно да одговори на опасноста која ни демне.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Уште еден трофеј: Руските воздушни сили соборија…

Руските воздушни сили соборија украински авион МиГ-29…

На Богородица за излез од државата се…

На граничниот премин Богородица, за излез од…

Трагедија во Србија: Четири млади момчиња загинаа…

Неколку часа по полноќ на локалниот пат…

Полски медиум: Калининград можеше да биде наш,…

Полски "Онет": Калининград можеше да биде наш,…

Притисок врз Ердоган: Турција да го направи…

Француската министерка за надворешни работи, Катрин Колона, вели…