(Видео) Добро утро со Инфомакс: Не се срамите ли да признаете само три јазика, а сите други народи сакате да бидат слепи и глуви?

t

Македонските браќа, Светите браќа Кирил и Методиј, се мисионери, просветители, првите учители, творци на првата словенска азбука – глаголицата, познати се како сесловенски просветители.

Во чест на денешниот празник, денот на кој ги славиме описменувачите, во продолжение издвојуваме една безвременска мисла на Светиот Кирил:

Не врне ли дожд од Бога подеднакво за сите? А сонцето не грее ли исто така за сите? Зарем не дишеме воздух сите подеднакво? Па тогаш, како не се срамите да признаете само три јазика, а за сите други народи сакате да бидат слепи и глуви?

Во продолжение слушнете повеќе за Светите браќа и нивното дело:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Добро утро со Инфомакс: Не се…

Македонските браќа, Светите браќа Кирил и Методиј,…

Реприза од Македонија: Се запали воз во…

Се запали последниот вагон на возот од…

Добро утро со Инфомакс: Ние не сакаме…

На денешен ден, 18 мај, во 1872…

Бугарскиот МНР: Да не се шири пропаганда,…

Бугарското претседателство со Советот на Европската унија…

Добро утро со Инфомакс: Бајрактарот падна, бајраците…

Денеска во рубриката Добро утро со Инфомакс…