(Видео) Европските политичари не спречија ниедна војна: Сега наместо да смируваат тие долеваат масло во огнот

t

Во Тешки муабети се разговараше за ситуацијата во Украина и улогата и уделот на европските политичари во тамошните случувања.

Стевче Јакимовски истакна дека европските политичари не спрелија ниедна војна и ниеден конфликт, а сега наместо да бараат начин да се смири ситуацијата, тие долеваат масло во огнот.


“Ние целата наша доверба им ја дадовме на европските политичари, не можеме да не ги прозваме. Прва светска војна им се случува, втора светска војна им се случува, после Југославија, Косово, сега им се случува Украина. Практично ниедна војна не спречија и сега наместо да бараат начин да се смири ситуацијата тие испраќаат воена опрема во Украина.” – рече Јакимовски

Следете ја емисијата во живо на следниот линк: <a href="http://<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FiNFOMAX.mk%2Fvideos%2F1153882278687027%2F&show_text=false&width=560&t=0" width="560" height="314" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true">http://<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FiNFOMAX.mk%2Fvideos%2F1153882278687027%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=”560″ height=”314″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

САД не престанува: Нови санкции за две…

САД денеска воведоа санкции за две руски…

Путин става крај на доминацијата на САД…

Путин создава геополитички проект кој ја прекинува…

(Видео) Русите направија “пепел”: Штаб на украинската…

Главниот штаб на украинската армија во Дњепропетровск…

Османи кон Кулеба: Македонците како никој друг…

Русија не само што ја мрази соседната…

Убиени 250 “нацисти”, уништени тенкови и ракетни…

93-ти ден од специјалната операција на Руската…