(Видео) „За крст, за крст!“: Воена парада во Република Српска по повод 30 години постоење

t

За време на парадата, посебна музичка нумера изведе и специјалната антитерористичка единица на МВР на Република Српска.

По повод 30-годишнината од постоењето на босанскиот ентитет Република Српска, во Бања Лука се организираше парада предводена од полициските единици. На свеченоста присуствуваа претставници на тој политички субјект, гости од Србија, како и амбасадорот на Русија во Босна и Херцеговина.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Моќно: Повеќе од 10.000 руки војници…

На плоштадот Палас во Санкт Петербург се…

(Видео) Започна пешачката проба на дел од…

Започна пешачката проба на Парадата на победата…

(Видео) „За крст, за крст!“: Воена парада…

За време на парадата, посебна музичка нумера…

(Галерија) Што може „Лазар 3“: Српската пешадија…

Во базата „Југ“ и на полигонот „Боровац“…