(Видео) Има и разумни: Бугарски тиктокер на “фраерски” начин докажа дека македонскиот јазик е различен од бугарскиот!

t

Бугарски тиктокер објави кратко видео на социјалната мрежа Тик Ток каде накратко ги побива бугарските тези дека македонскиот и бугарскиот јазик се исти јазици.

Бугаринот предлага сите кои го тврдат ова да ги преведат нивните дипломски трудови на чист македонски јазик и наместо и доколку професорите им ги прифатат без забелешки, значи точно е македонскиот е бугарски, ако не ги прифатат, значи дека тезата “не им држи вода”.

На крај Бугаринот констатира дека двата јазици се посебни и различни.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Котлар: Она што ни го кажуваат членовите…

Историските вистини не се потребни во политичката…

Милотинова: Белград и Москва немаат интерес Македонија…

Ниту Белград ниту Москва немаат интерес Бугарија…

“Македонски Бугарин” од Охрид: Бугарските клубви се…

Антибугарската реторика се засили во Република Македонија…

Член на комисијата потврди: Бугарските историчари инсистираат…

Не работиме на утврдување на статусот на…

ЛЕВИЦА БАРА ИТЕН ПРЕКИН НА ПРЕГОВОРИТЕ СО…

ЛЕВИЦА НА СЕДНИЦА НА ЦК ГО РЕАФИРМИРА…