(Видео) И македонските деца во Сиднеј скокаа по Светиот крст!

t

Далеку од дома, но традицијата во срцата. Македонските деца во Сиднеј скокаа во океан барајќи го светиот крст. Видеото е од заливот Ботаника. Тука ритуалот е посветен токму за децата, традиција започната пред многу години. Родителите ги носат децата, ги учат на традицијата и верата.

Фрлањето на крстот се изведува во повеќе места низ Австралија каде што има македонски цркви.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Единствената македонска партија во Албанија поднесе барање…

Единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса…

Географската положба на македонското малцинство во Република…

Македонското национално малцинство е концентрирано долж албанско-македонската…

Македонците во Албанија побараа едукација за изборите…

Претставничката на македонската заедница во Албанија, во…

Историска лекција, Стерјовски ги потона Бугарите: Споменот…

ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА! Пишува…

БРИЛИЈАНТЕН статус на Цуцуловски: Во уставот да…

Професорот Љубомир Цуцуловски повторно објави брилијантен статус…