(Видео) Коронавурусот содржи патентирана генетска секвенца од Модерна?! – Директорот на компанијата не знаеше што да одговори, вели можно е вирусот да излегол од лабараторија

t

Извршниот директор на Модерна, Стефан Бансел, не знаеш како да одговори кога беше прашан зошто е откриено дека КОВИД-19 содржи генска секвенца патентирана од неговата компанија три години пред пандемијата.

Во четвртокот настап на „Утра со Марија“ на Fox Business, Бансел беше прашан од водителката Марија Бартиромо зошто мало парче ДНК патентирана од Модерна е пронајдено во СОВИД-19.


„Моите научници ги разгледуваат тие податоци за да видат колку се точни или не. Како што реков претходно, хипотезата за бегство од лабораторија по несреќа е можна. Луѓето прават грешки“, призна Бансел.

„Значи, можно е лабораторијата во Вухан во Кина да работела на добивање на функција на вирусот или модификација на гени, а потоа има несреќа кога некој бил заразен во лабораторија, а потоа ги заразил семејството и пријателите“.

„Тоа е можно според тврдењето што штотуку го спомнавте. Научниците анализираат за да знаат дали е реално или не“, додаде тој.

Како што објавивме минатата недела, студија објавена во Frontiers in Virology од меѓународен тим на истражувачи покажа дека местото на расцепување на фурин САРС-КоВ-2 (FCS) содржи генетски код идентичен со дел од ген патентиран од Модерна во 2016 година.

Студијата забележа дека шансите патентираната генска секвенца на Модерна – наречена MSH3 – да се појави природно кај коронавирусот е 1 во 3.000.000.000.000, што значи дека оваа генска секвенца што се јавува кај КОВИД-19 преку природна мутација е суштински невозможна.

„Присуството во САРС-КоВ-2 на 19-нуклеотидна РНК секвенца што кодира „FURIN CLEAVEAGE SITE“ на аминокиселината 681 од неговиот шилест протеин со 100% идентитет на обратниот комплемент на сопствената MSH3 mRNA секвенца е многу невообичаено“, забележаа истражувачите.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Њујорк Тајмс: Вака Путин 20 години…

Њујорк Тајмс објави компилација од снимки и…

Се јавија осуммината што гласаа за промена…

Поранешната независна група на пратеници од ВМРО-ДПМНЕ…

Британија со највисока инфлација во последните 40…

Стапката на инфлација во Велика Британија, во…

Мајмунските сипаници стасаа и во ОАЕ: Заразена…

Во Обединетите Арапски Емирати е регистриран првиот случај на…

ММФ: Глобалната економија е соочена со тест…

Глобалната економија поради низата последователни кризи се…