(Видео) Македонката која стана министерка во Словенија: Мораше да се стави крај на едноумието

t

Емилија Стојменова Дух која стана Министерка за дигитализација во Словенија, имаше интервју за ТВ 21.

Се работи за Македонка која на 16 години заминува од родната Виница во Марибор, Словенија каде дипломира на Електротехничкиот факултет по што станува прва жена вонреден професор на факултетот.


Но, мотивирана од тамошната политичка ситуација како и многумина интелектуалци како што вели одлучуваат да му стават крај на двегодишното едноумие.

Словенија преминала во општество какво што никој не се надевал дека ќе биде пред 5 години. Сега е дел од новата влада па ги сподели предизвиците со ТВ21.

Во продолжение целото интервју со Стојменова:

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ