(Видео) После оваа воена операција или ќе има трета светска војна или веќе ќе нема војни во Европа

t

Во Тешки муабети се коментираше ситуацијата во Украина и понатамошниот тек на активностите во Украина, но и можностите за војна или мир во цела Европа.

“После оваа руско-украинска војна или ќе има трета светска војна или повеќе војни нема да има овде во Европа. Мислам дека Русија прави показна вежба за сите оние околу нејзе што ќе помислат да влегуваат во НАТО, да знаат дека ќе им се случо слична ситуација.


Голема преокретница ќе биде ова во светот, Русија после ова се наметнува апсолутно како сила во светот што мора сериозно да се респектира, а никако да се игнорира.” – констатираше Стевче Јакимовски.

Александар Митовски додаде дека веројатно Македонија, но и цела Европа ќе има пред се економски штети од оваа воена операција.

“Македонија ќе го извлече подебелиот крај од оваа војна и најверојатно Украина со нејзината апликација за еден ден ќе стане побрзо земја членка на ЕУ од нас. “- рече Митовски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Русија објави: Загубивме двајца високи офицери во…

Русија призна дека изгубила двајца високи офицери…

(Вознемирувачко фото) Командант на Азов се радува…

Украински офицер кој во еден момент командуваше…

Србија ќе помага во обнова на украинските…

Србија ќе учествува во обновата на украинските…

(Видео) Уште една воена единица ѝ откажа…

Одбраната на Северодонецк се распаѓа - уште…

(Видео) Русија објави каде се и во…

Русија објави снимка од болница со борците…