(Видео) Скопје под бугарска окупација: Граѓани од втор ред во сопствената држава – не дозволуваат да се положи цвеќе поради бугарската делегација

t

На помала група на граѓани не им се дозволува да положат сцеќе на гробот на Гоце Делчев поради присуството на бугарската делегција таму.

Граѓаните велат дека не треба да им се дозволи пристап на Бугарите бидејќи убиле илјадници Македонци за време на втората светска војна.

Гневни се и велат дека живеат како во време на бугарска окупација бидејќи во сопствената држава не може да положат цевеќе.

На местото има огромно полициско присуство.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Бугарија продолжува да се наоружува: Ќе купуваат…

Владата на соседна Бугарија ја одобри набавката…

По примерот на Македонија и Бугарија го…

По Македонија и Бугарија одлучи да го…

(Фото) Бугарскиот провокатор Виктор Стојанов им се…

Бугарскиот провокатор Виктор Стојанов им се заканува…

“Мост” го улови бугарскиот амбасадор во Албанија:…

Продолжува бугарската пропаганда за асимилација на Македонците…

Земјоделците во Бугарија ќе блокираат патишта и…

Во Бугарија денеска почна националниот протест на…