Објавено на:

(Видео) Траги-комедија: Бочварски гради брана на Отиња, ќе мисли како ќе ја полни со вода по завршување на градбата

t

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски, соопшти дека се гради брана за која дури по нејзиното завршување ќе се бара начин како таа брана да биде наполнета со вода.

Кога ќе се изгради брана на рeка Отиња, ќе се разгледа од каде ќе се полни истата – изјави Бочварски.

На таквата најава на Бочварски реагира Виктор Донски, кој вели дека браната на реката Отиња ќе биде еден од најпромашените проекти во историјата на Македонија.

Како што вели Донски, никаде во светот не се гради брана таму каде што нрема доволно вода.

Донски вели дека овој проект датира од пред десетици години, кога реката Отиња имала многу поголем водотек, нешто што не е случај денес.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Видео) Траги-комедија: Бочварски гради брана на Отиња,…

Министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски,…

Попушта браната во Неготино и може да…

По пријава од Општина Неготино, директорот на…

(Видео) Украинците кренаа во воздух мост на…

Вооружените сили на Украина дигнаа во воздух…

Карпа од 20 тони виси над браната…

Карпа тешка 20-ина тони се надвиснува над…