(Видео) Јовевски: Има осомничени за пожарот во тетовската болница, нема кабелот да е виновен

t

Има осомничени за пожарот кој минатата година се случи во модуларната болница во Тетово открива јавниот обвинител на Македонија, Љупчо Јовевски екслклузивно за емисијата „25 минути“.

Не може да се каже дека кабелот е виновен и дека никој нема да одговара. Познато е во јавноста дека обвинителството води постапка за овај случај. Мора да сфатите дека се работи за огромна трагедија, за изгубени многу животи на наши граѓани, дека обвинителството превзема многу дејствија само. Сослушани се повеќе од 40-тина сведоци…, вели тој.

На прашањето зошто премногу трае овој процес, Јовески рече дека токму сложеноста на предметот бара време и дека деновиве ќе биде поднесено обвинение.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Јовевски доби писмо со закани од терористичка…

Јавниот обвиител на РМ, Љубомир Јовевски, соопшти…

Жecтока рeaкција на Комерцијална на нeбyлозите на…

Апелациониот суд донесе одлука со којашто го…

Joвевски проговоре за пожapoт во модуларната бoлницa…

Не ја делам оценка дека Обвинителството постапува…