Вие со палење, ние со вето – Јотова: Палењето на центарот е дел од антибугарската кампања

t

Палењето на Центарот за култура „Иван Михаилов“ во Битола е уште една провокација и дел од масовната антибугарска кампања, која започна веднаш по отворањето на клубот, напиша на Фејсбук потпретседателката на Бугарија, Илијана Јотова.

„Само брзите активности на надлежните институции во најкус можен рок за откривање на сторителите ќе докажат дека кај нашиот западен сосед се почитуваат правата на Бугарите, како и на сите други националности“, вели таа.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Вие со палење, ние со вето –…

Палењето на Центарот за култура „Иван Михаилов“…