Владата ги враќа “режимските” мерки на Груевски: Повторно ќе има бесплатен железнички превоз

t

Согласно мерките за намалување на трошоците на живот за граѓаните, Владата на Република Македонија преку Министерството за транспорт и врски и Железници на Република Македонија Транспорт АД-Скопје донесе одлука да се воведе бесплатен превоз во железничкиот сообраќај и тоа:

Бесплатен превоз на млади лица до 27 години, секоја прва и трета недела во месецот, во период на викенд денови  од петок од 12 часот, до понеделник до 12 часот


Бесплатен превоз на стари лица, жени до 62 години и мажи до 64 години секој втор викенд во месецот (петок, сабота и недела);

Бесплатен превоз за студенти секој четврток.

И бесплатен превоз за сите ученици во средното образование и тоа еднаш неделно во среда
Бесплатниот превоз се воведува од 1 мај 2022 година, согласно возниот ред на Железници на Република Северна Македонија Транспорт АД-Скопје за 2022 година.

-Со оваа мерка овозможуваме континуирана поддршка на граѓаните се со цел  поттикнување на железничкиот сообраќај како најевтин и еколошки превоз, велат од Владата.

Ваква слична  мерка со бесплатен железнички превоз во одредени периоди од месецот беше воведена за време на Владата на ВМРО ДПМНЕ предводена од , Никола Груевски.

Извор: Фокус

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Петков постави невозможни услови за формирање влада:…

Кирил Петков постави неостварливи услови за формирање…

Владата чека нов француски предлог, ама можно…

Францускиот предлог спорното прашање не го стави…

ВОНРЕДНА ВЕСТ: ПАДНА ВЛАДАТА НА КИРИЛ ПЕТКОВ

Владата на Кирил Петков падна по гласањето…

Владата се фали: Цените на основните производи…

Според Владата, одлуката за замрзнување на маржата…

Владата “ги клоцна” Украинците што се жалеа…

Со почетокот на воената офанзива врз Украина…