Владата и МОН одлучија: Учениците годинава ќе имаат и пролетен распуст

t

Во учебната 2023/2024 основците и средношколците ќе имаат и пролетен распуст. На денешната седница, Владата, на предлог на Министерството за  образование и наука, одлучи учебната година да почне на 1 септември а првото полугодие да заврши на 29 декември 2023 година.

Од 30 декември учениците ќе користат зимски одмор, а второто полугодие почнува на 22 јануари.

Во периодот од 29 април до 5 мај 2024 година, учениците ќе бидат на пролетен распуст. Учебната година ќе трае до 17 јуни, а летниот одмор почнува на 18 јуни и завршува на 31 август 2024 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

МОН најде рецензенти за учебниокт по Историја…

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири…

Крадец бегал и се скрил во училиште…

Паника кај родители и ученици предизвикал крадец…

Левица: МОН се обидува насилно да формира…

Министерот за образование и наука се обидува…

Родителите ја бојкотираа наставата: НЕ САКАМЕ децата…

Родителите на учениците од ООУ „Тодор Јанев“…

Комисијата за заштита од дискриминација уште еднаш…

Игор Јадровски од Комисијата за заштита од…