Владата ја укина забраната за извоз на масло од земјава

t

На денешната седница, Владата донесе одлука да престане важноста на одлуката за ограничување на извозот на масло од сончоглед.

Одлуката е донесена врз основа на констатираната состојба дека тековното домашно производство на масло од сончоглед редовно го снабдува домашниот пазар за потребите за широка потрошувачка односно за сервисирање на граѓаните, дека постоечките количини позитивно влијаат на стабилната состојба со овој основен прехранбен производ и дека нема потреба да се создаваат вишоци, односно залихи на масло од сончоглед за јадење.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Турција го зголеми извозот на стоки во…

Турција го зголеми извозот на стоки во…

Србија ги ограничи цените на брашното, зејтинот,…

Министерството за трговија, туризам и телекомуникации на…

ОН: Потребни се повеќе приговори за извоз…

Сè уште е неопходно да се постигне…

Бектеши: Произведуваме доволно масло, може да извезуваме…

Министерот за економија, Крешник Бектеши во „10…

Владата ја укина забраната за извоз на…

На денешната седница, Владата донесе одлука да…