Владата ја укина забраната за извоз на масло од земјава

t

На денешната седница, Владата донесе одлука да престане важноста на одлуката за ограничување на извозот на масло од сончоглед.

Одлуката е донесена врз основа на констатираната состојба дека тековното домашно производство на масло од сончоглед редовно го снабдува домашниот пазар за потребите за широка потрошувачка односно за сервисирање на граѓаните, дека постоечките количини позитивно влијаат на стабилната состојба со овој основен прехранбен производ и дека нема потреба да се создаваат вишоци, односно залихи на масло од сончоглед за јадење.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Србија ја ограничи цената на млекото и…

Владата на Србија на денешната седница донесе…

Цената на пченицата трипати пониска од брашното…

И кога нема доволно, откупната цената на…

Турција го зголеми извозот на стоки во…

Турција го зголеми извозот на стоки во…

Србија ги ограничи цените на брашното, зејтинот,…

Министерството за трговија, туризам и телекомуникации на…

ОН: Потребни се повеќе приговори за извоз…

Сè уште е неопходно да се постигне…