Во Влада им понудиле само кафе и вода: ССМ денес одлучува за генерален штрајк

t

Претставниците на Сојузот на синдикатите на вчерашната средба во Владата не постигнале договор за бараното линеарно зголемување на платата во јавниот сектор од 2.806 денари.

Претседателот на ССМ Дарко Димовски по средбата изрази разочараност што нема договор со владата, најавувајќи дека утре ССМ ќе биде донесена одлука за генерален штрајк.

Ова повеќе не се издржува и разочарани сме од преговорите со владините претставници. Ни понудија само кафе и вода, иронично забележа Димовски за тоа на какви одговори наишле во владата за своите барања.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Обвинителствата: Услови како да се вработуваат во…

Несериозниот пристап кон проблемот со платите на…

Контролорите на летање ќе штрајкуваат поради партиски…

Контролорите на летање ќе штрајкуваат поради партиски…

Премногу работеле? Вработените во обвинителствата на штрајк

Вработените во обвинителствата бараат повисоки плати и…

Работниците во автомобилската индустрија на САД заедно…

Работниците во автомобилската индустрија на САД на…

24-часовен штрајк на бродскиот сообраќај во Грција

Траектите во цела Грција денеска ќе останат…