(Во живо) Државна стратегија на Македонија треба да биде примање на украински бегалци

t

Како тема на денешните супер тешки муабети стана збор и за ситуацијата во Украина.

Ководителите се сложија дека државна стратегија на Македонија треба да биде да им се помогне на украинските бегалци.

“Примањето украински бегалци треба да биде државна стратегија на Македонија. Кога ни требаше помош тие во 2001 година ни помогнаа, сега тие се во невоља и треба да им се помогне. Тие се Словени, блиски до нас, православни се, еве на попис ни фалат православните…

Јас не ја бранам и поддржувам Украина, велам дека треба да им се помогне на луѓето што ги држат како жив штит против руските бомби, на нив им треба помош!

Украина е богата и плодна земја, треба ова да прекине и да се обнови државата.” – се согласуваат Митовски, Јакимовски, Палевски и Милошевски.

Следете ја емисијата во живо на следниот линк: https://www.facebook.com/watch/live/?ref=notif&v=979042752800782&notif_id=1648633751107422&notif_t=live_video_explicit

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ