(Во живо) Милошевски: Го гледаме крајот на една империја која бара причина за своето постоење

t

Во најновата епизода „Тешки Муабети“ на Инфомакс тема е воената криза во Украина и последните провокации и жртви за кои слушаме оттаму. За овие настани Илковски запраша –
„Но зошто сега? Зошто кога човештвото излегува од ваква здравствена криза?“ Сомневајќи се дека само станува збор за продолжување на кризните состојби во светот кои им даваат на политичарите одвзрани раце да управуваат со државите.

На неговот прашање Милошевски одговори дека станува збор за превласт на две империи и украинскиот народ се наоѓа во момент во каков што се има најдено македонскиот во повеќе наврати низ историјата. – „Превласт на две империи. Украина се најде во историски момент каде треба да бира помеѓу две империи. На секоја една империја и потребен непријател. Како Борбата против тероризам и борбата против именките за кои што разговаравме минатата емисија. Мислам дека во моментов го гледаме крајот на една империја која не знае што понатаму освен да продолжи со војна. Да најде непријател, да најде причина за своето постоење.“


Тој вели и дека може да се направи паралела помеѓу распадот на Римската империја и сегашните случувања. Мигарцијата на народите и воените кризи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Русија објави: Загубивме двајца високи офицери во…

Русија призна дека изгубила двајца високи офицери…

(Вознемирувачко фото) Командант на Азов се радува…

Украински офицер кој во еден момент командуваше…

Србија ќе помага во обнова на украинските…

Србија ќе учествува во обновата на украинските…

(Видео) Уште една воена единица ѝ откажа…

Одбраната на Северодонецк се распаѓа - уште…

(Видео) Русија објави каде се и во…

Русија објави снимка од болница со борците…