(Во живо) Отварање на бугарскиот културно-информативен центар во Скопје

t

Следете го во живо отварањето на новиот културно-инфрмативен центар на Бугарија во Скопје.

На настанот се присутни ко-претседателот на македонско-бугарската историска комисија, бугарскиот пратеник Костадин Костадинов, бугарскиот министер за култура и останати државници од Бугарија.

ЛИНК од видеото во живо

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Котлар: Она што ни го кажуваат членовите…

Историските вистини не се потребни во политичката…

Милотинова: Белград и Москва немаат интерес Македонија…

Ниту Белград ниту Москва немаат интерес Бугарија…

“Македонски Бугарин” од Охрид: Бугарските клубви се…

Антибугарската реторика се засили во Република Македонија…

Член на комисијата потврди: Бугарските историчари инсистираат…

Не работиме на утврдување на статусот на…

ЛЕВИЦА БАРА ИТЕН ПРЕКИН НА ПРЕГОВОРИТЕ СО…

ЛЕВИЦА НА СЕДНИЦА НА ЦК ГО РЕАФИРМИРА…