Газпром редовно испорачува гас преку Украина

t

Руската компанија „Газпром“ редовно испорачува гас во транзит низ Украина, кој заклучно со 4 март изнесува 109,5 милиони кубни метри“, соопштија од компанијата.

Договорните обврски на „Газпром“ за транзит низ Украина во 2022 година ќе достигнат 40 милијарди кубни метри или околу 109,6 милиони кубни метри дневно.


ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Бугарија се разделува од рускиот гас: Нема…

Бугарија нема да го обнови договорот за…

Газпром редовно испорачува гас преку Украина

Руската компанија „Газпром“ редовно испорачува гас во…

Газпром ги затегна вентилите: Нема веќе руски…

Пумпањето на гас преку гасоводот Јамал-Европа од…

Газпром Нефт го зголемува производството за една…

„Газпром Нефт“ планира да го зголеми производството…