Генерален штрајк се поизвесен: СОНК доби поддршка од уште еден синдикат

t

Синдикатот за транспорт и врски силно го поддржува генералниот штрајк на СОНК и му посакува истрајност во борбата за остварување на барањата.

-Сосема е легитимно еден синдикат да го искаже револтот со прекин на работата на неговите членови, особено кога четири години по ред Владата нема слух за барањата коишто во многу наврати ги посочи. Недозволиво е професионалци кои задолжени за образување и воспитување на нашите деца да бидат незадоволни и демотивирани од неисполнувањето на законските обврски од страна на Владата. Исто така, недозволиво е носителите на дејност како наставниците, професорите воспитувачите и негувателките да земаат исти плати со останатите вработени. Мора да напоменеме дека и останатиот кадар е еднакво важен за функционирањето на установата, велат од СТВ.

Тие апелираат СОНК заедно со членството да бидат истрајни и да не се колебаат за да ги остварат нивните барања, а на родителите им порачуваат да искажат солидарност и да ги разберат проблемите со коишто се соочуваат.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Наставниците се жалат на мобинг од учениците…

Мобингот кон наставниците од страна на учениците…

СОНК: Најдете решение за кризата, онлајн настава…

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура…

Германија и Франција за модернизација на товарниот…

Две железнички компании во државна сопственост инвестираат…

Каква реалност нѐ очекува ако Русија каже…

Претседателот на Регулаторната комисија за енергетика и…

Добра вест: Наставниците ќе земат цела плата…

Прифатени се сите препораки на посредникот кој…