Градот Скопје повторно пуштен “на најјако”: Офанзива на ЈП Улици и патишта

t

Екипите на ЈП Улици и патишта Скопје, заедно со Град Скопје и другите јавни претпријатија, како и во координација со Општина Кисела Вода денес ја завршуваат големата пролетна работна акција.

Во рамките на работната акција која започна на 21.03.2022г. и се спроведуваше на улиците и булеварите во општина Кисела Вода од страна на екипите на ЈП Улици и патишта Скопје, завршно со денес е реализирано следното:

-На булеварот Борис Трајковски, улиците Јустинијан Први и Киро Фетак санирани се оштетувања на асфалтот, со машинско гребење и асфалтирање во вкупна површина од 345 м2.
-На булеварот Борис Трајковски на тротоарите се санирани оштетените бехатон плочи со прередување и на некои места поставени и нови во површина од 41 м2.
-На улица Јустинијан Први реконструирани и нивелирани шест канализациони шахти.
-На булеварот Борис Трајковски и улица Јустинијан Први обележани вкупно 23 автобуска станица – „BUS“ и исправени се вкупно 20тина оштетени сообраќајни знаци и поставени се осум нови сообраќајни знаци


Со контрола и обиколка на одговорни лица кои ја одржуваат светлосната сигнализација се утврдени недостатоци и истите се обновени на следните крстосници со булеварот Борис Трајковски
-на к-ца булеварот Борис Трајковски со влез во Стаклара извршена е демонтажа на два семафорски оштетени столбови, како и монтажа на нови семафорски столбови со монтирани 2 возачки и 2 пешачки латерни на столбовите
-к-ца со ул.Јабланица монтирано едно ново сенило на црвен возач Ф-210 и брава на семафорски контролер
-к-ца со влез 1 монтирана е една висечка лантерна Ф300 за насока право
-к-ца со влез во Усје монтирани 2 сенила за пешаци
-к-ца со бул.Србија заменето е едно сенило на зелен пешак футурит
-к-ца со ул.Пролет монтирано сенило на додатен возач
-к-ца со влез во бензиска пумпа „Макептрол“ монтирано е едно сенило на црвен возач (футурит ф210), монтирани се 2 држачи на пешачка лантерна, монтирано е едно додатно за десно репариран футурит и заменет е еден модул за зелен пешак
-к-ца со улица Народни Херои монтирано едно сенило и жолт модул на висечка лантерна ф300 и едно сенило на зелен пешак
-к-ца со улица Емил Зола монтирани се сенила за црвено и зелен модул
-к-ца улица Народни Херои со улица Сава Ковачевич монтирани се осум нови звучни сигнали на семафорите за лица со нарушен вид и четири сенила на пешачките латерни.

Во посета на објектите беше и Директорот на ЈП „Улици и патишта“ Скопје, Борис Настов.

Со почетокот на следната недела екипите продолжуваат со активностите во општина Карпош.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Фото) Верижен судир вечерва во Скопје! Учествуваа…

Верижен судар се случи вечерва во центарот…

Санкционирани 165 возачи во Скопје, најголем дел…

Министерството за внатрешни работи во текот на…

(Видео) Со ваква младина треба да плачеме…

На социјалните мрежи се појави видео од…

Скопјани на цела држава наплаќаат паркинг во…

Социјалните мрежи вријат заради информацијата дека за…