Градот Скопје ќе финансира целосна реконструкција на улицата „Славка Динкова“ во општина Кисела Вода во износ од над 50 милиони денари

t

Советот на Град Скопје на денешната седница расправаше и донесе одлука Град Скопје да реализира голем инфраструктурен проект за целосна реконструкција на улицата Славка Динкова, општина Кисела Вода.

Проектот ќе се реализира преку меѓуопштинска соработка помеѓу Град Скопје и Општина Кисела Вода.


Со овој проект се предвидува изградба на атмосферска канализација, целосна реконструкција на коловозот и пешачките патеки, како и поставување на ново улично осветлување.

Улицата Славка Динкова е една од најголемите улици во населба Драчево и истата претставува конектор – сообраќајница која ги поврзува поголемите собирни улици во Драчево со магистралната улица „Јустинијан Први“.

Проценетата вредност на овој проект изнесува 50.500.000 денари и средствата ќе се обезбедат од буџетот на Град Скопје, додека Општина Кисела Вода ќе учествува во проектот со изработка на техничка документација и решавање на евентуалните имотно правни односи.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Е*ете се со вакви предлози: Украинците гневни…

Советникот на украинскиот претседател Алексеј Арестович користеше…

(Видео) Дали Преспанскиот договор ќе биде загрозен…

Дали Преспанскиот договор ќе биде загрозен доколку…

Шпанија и Португалија најголеми жаришта на мајмунски…

Португалските здравствени власти денеска потврдија 10 случаи…

СПЦ ја одобри и благослови, а Фанар…

Позитивни сигнали пристигнаа од Цариград и од…

Ги нервирал чуварите и затворениците: „Поради недисциплина“…

Германските медиуми објавија дека поранешниот тенисер Борис…