Град Скопје и годинава со финансиска поддршка за дневните центри за стари лица и центарот за давање помош во домашни услови на Црвениот крст на град Скопје

t

Градот Скопје и годинава со финансиска поддршка на дневните центри за стари лица и центарот за давање помош во домашни услови на Црвениот крст на град Скопје, објави на Фејсбук гардоначалничката Данела Арсовска.

Со овој социјален сервис се подобрува квалитетот на животот на над 800 лица. Повеќе од 150 лица од целиот град ги посетуваат дневните центри со локација во Домот на хуманитарни организации Даре Џамбаз во Центар, Црвен крст Чаир и Дитурија во Сарај.

Со овој сервис опфатени се и 200 изнемоштени стари лица кои живеат сами на територија на општините Центар, Чаир, Сарај, Шуто Оризари, Бутел, Кисела Вода, Kарпош, Аеродром и Ѓорче Петров кои добиваат грижа во домашни услови.

Градот Скопје ја следи работата на постојните центри и во соработка со Црвениот крст на град Скопје континуирано работи и развива програми и проекти што им помагаат на старите лица да имаат повисок квалитет на живот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Пожар во подземна гаража во Скопје, изгореа…

Два автомобила изгореле вчераутро во подземна гаража…

ДИВ ЗАПАД: ДВЕ РАЗБОЈНИЧКИ КРАЖБИ СО ОГНЕНО…

Див Запад не ни е рамен, вечерва…

19-годишник силувал малолетно девојче од тетовско

Деветнаесетгодишно момче од селото Крушопек, Скопско е…

Арсовска на годишната средба на европски гимназии…

Денеска се одржа годишната средба на европски…

Екипите на Водовод и канализација спроведоа активности…

Екипите на сектор Водовод во текот на…