Грција претера: Секој кој нема да прими трета доза ќе се смета за невакциниран

t

Грција не остава на случајноста и ги засилува мерките за заштита од коронавирусот, а како што пренесуваат темошните медиуми, боцкањето со трета доза од вакцината станува задолжително од следниот месец.

Министерот за здравство Танос Плеврис изјави дека, почнувајќи од 1 февруари, луѓето кои нема да примат трета доза нема да можат да пристапат до места кои се резервирани за вакцинирани, оти нивниот вакцинален сертификат ќе се смета за нецелосен.

– Сите оние луѓе кои нема да примат трета доза вакцина против коронавирусот, нема да можат да пристапат до местата резервирани за вакцинирани. Мерката ќе биде активирана на 1 февруари оваа година. Тоа значи дека сите оние кои не примиле дополнителна доза, а поминале седум месеци од претходната, ќе се сметаат за невакцинирани. Потврдата ќе биде валидна и понатаму затоа што се работи за европски сертификат кој важи девет месеци, но тие лица повеќе нема да можат да користат предности како пристап до затворени простори резервирани за вакцинирани лица – појасни министерот.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Центарот за македонски јазик во Грција достави…

И покрај обидите на грчките власти да…

Грција испраќа втор спасувачки тим во Турција

Грција денеска испраќа втор спасувачки тим во…

Нема непријатели во вакви моменти: Грција испраќа…

Спасувачки тим, лекари, кучиња спасувачи и специјално…

Левица од Атина: Грција и Бугарија мораат…

Грција и Бугарија мора да ја признаат…

Се работи на инвестиција на нов гасовод…

Сите влади работат во специфични услови зашто…