Динев Иванов е првиот бугарски интлектуалец кој јавно се извинил за сите жртви на бугарскиот фашизам во Македонија

t

Во емисијата Динев Иванов јавно се извини за сите жртви од фашистичкиот период во Бугарија и рече дека бугарскиот цар Борис имал и светла и темна страна во историјата.

Професорот ја негираше соработката на Ванчо Михајлов со Хитлер и фашистите , како и навредите искажани од Михајлов на сметка на македонската нација, но потврдди дека бил терорист

Професорот од Синсинати, кој дојде во Само Вистина директоно од Софија се согласи и со наводите на Костов дека Македонците биле жртви на прогони и репресии во три војни , Балканската , Првата и Втората светска војна. Тој меѓу другото се заложи и за македонската иднина на ЕУ , каде според него ќе Македонија ќе влезе со зачуван идентитет.

На крајот на емисијата тој јавно се извини за сите жртви на бугарското фашистичко минато. Погледнете го видеото.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Чомовски, Тричковски и Иванов: Оркестрирано сите yдpија…

Никола Димитров си стави мета на грбот…