Добро утро со Инфомакс: По патот на ослободувањето оделе Грците, Србите, Бугарите, по тој пат треба да одиме и ние Македонците

t

Во чест на големиот македонски револуционер, апостол на Македонската револуционерна организација и борба, најголемиот меѓу најголемите Македонци на сите времиња, Гоце Делчев, во рубриката “Добро утро со Инфомакс” до денот на неговото раѓање, 4 февруари, секојдневно ќе објавуваме некои од неговите мисли.

Добро утро Македонци, во продолжение што мислел Гоце:

– Ќе удри утринската зора и за нас…

– Ослободувањето на Македонија се крие во внатрешното востание. Кој мисли инаку да се ослободи Македонија, тој се лаже и себеси и другите.

– Да ја чуваме чистотата на ослободителното движење и на Организацијата – тоа е првиот услов за нашиот успех!

– Но тоа е патот за ослободувањето на народите од туѓо его. По него оделе Грците, Србите, Бугарите. По тој пат треба да одиме и ние, Македонците, за да се ослободиме од Турците…

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Добро утро со Инфомакс: Од тоа пусто…

Коле Неделковски е македонски револуционер и поет,…

Пропаѓањето на американски банки нема да влијае…

Само 6,6 отсто од вкупните обврските на…

(Видео) Израелски историчар од Скопје: Сра*е е…

Несомнено е дека за депортацијата на македонските…

Слаб земјотрес во југоисточниот дел на Македонија

Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје…

Тажно: Најмладиот пациент кој оди на дијализа…

Најмладиот пациент во Македонија што оди на…