Државен завод за ревизија: Само ГРОМ и БЕСА објективно ги прикажале податоците во финансиските извештаи

t

Државниот завод за ревизија денеска ги објави ревизорските извештаи од извршената ревизија на финансиските извештаи на сметките за редовно работење на осум политички партии: ВМРО-ДПМНЕ, СДСМ, ДУИ, БЕСА, Алијанса за Албанците, ДПА, ГРОМ и ДНЕТ (Движење за национално единство на Турците).

Од сите овие партии, ДЗР даде мислење без резерва за вистинито и објективно прикажување на финансиските извештаи и за усогласеноста на финансиските трансакции со релевантната законска регулатива, упатства и воспоставени политики само за БЕСА и ГРОМ.

СДСМ, ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ добија мислење со резерва за вистинитоста и објективноста на податоците во своите финансиски извештаи.

Додека ДПА, Алијанса за Албанците и ДНЕТ добија неповолно мислење кое ДЗР го бележи со црвена боја.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Си легнаа на брашното: Беса ќе оди…

Мелинда Рашиди од движењето Беса во емисијата…

БЕСА го подбра лидерот на ДУИ: Изјавата…

Од Беса изјавата на лидерот на „интегративците“,…

Обединување на албанскиот блок: БЕСА ќе ги…

Лидерот на ДУИ, Али Ахмети, оценува дека…

Се јави Хоџа: БЕСА ќе даде поддршка…

Заменикот претседател на движењето БЕСА, Аријанит Хоџа…

БЕСА ќе поднесе интерпелација за Артан Груби…

Движењето БЕСА се очекува да достави до…