“Едно општество за сите, различни маала за секоја етничка заедница” – Да ви ги имам грантовите, да ви го немам образот!

t

Социјалните мрежи уште вријат по денешните изјави на фунскционери на албански партии кои велат дека Македонците, демонстранти, не требало вчера да се движат во места претежно населени со етнички Албанци.

“Слободари. Алергични на омраза и национализам, ама ги делат маалата на албански и македонски.

Не дека мојш нешо поќе да очеквиш од луѓе шо изградија кариери и имоти со флоскули како: слобода на говор и почитување на различно мислење, а коментарите им се отворени само за нивни луѓе.

“Едно општество за сите, различни маала за секоја етничка заедница.”

Е вака отприлика изгледат менталната гимнастика на кутрите мали паразити што ги шмукаат остатоците од фекалии во шупакот на власта. Грантојте да ви ги имам, образот да ви го немам!”

* Фејбук статус на Иљче Затаракоски.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ