Еко-патролата на ЈП Комунална хигиена со засилени активности, расчистена дива депонија во Аеродром

t

Еко-патролата на ЈП Комунална хигиена – Скопје врши секојдневен надзор на дваесетина локации во сите скопски општини каде што континуирано непрописно се одлага отпад на јавни и сообраќајни површини, информираат од јавното комунално претпријатие.

Во текот на март, како што посочуваат, се изготвени вкупно 48 едукативно-информативни записници за лица коишто се затекнати при неправилно одлагање градежен и кабаст отпад.

-Екипите на ЈП Комунална хигиена – Скопје во текот на вчерашниот ден спроведоа активности за чистење на внатрешноста на фонтаните лоцирани во централното градско подрачје коишто сè уште не се пуштени во употреба. Воедно, беше отстранета и обемна дива депонија лоцирана на булеварот „Јане Сандански“, во скопската општина Аеродром, при што се подигнати приближно пет кубни метри кабаст и градинарски отпад, соопшти Јп Комунална хигиена.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Македонија ѝ донира 12 хеликоптери на Украина…

Новото дебатно издание на емисијата „360 степени“,…

Еко-патролата на ЈП Комунална хигиена со засилени…

Еко-патролата на ЈП Комунална хигиена – Скопје…

До февруари 2024 сите документи ќе мора…

Министерството за внатрешни работи, постапувајќи по заклучок…

Возач се обидел да прегази неколку лица…

Во петокот, на паркингот на аеродромот Келн/Бон,…

(Фото) ЛЕКАРИ ТВРДАТ ДЕКА ОД ШЕЌЕР НЕ…

Зошто почина 6-годишната Јана? Клиничката болница во…