Екс-министерот Тевдовски го развиори македонското знаме во Вашингтон

t

Додека другите поранешни министри за финансии вчера беа кај првиот финансиер Фатмир Бесими на консултации за ребалансот, поранешниот министер за финансии од Владата на Зоран Заев Драган Тевдовски е во Вашингтон.

Таму, покрај со работата, се занимава и со физички активности, како што впрочем беше активен и во земјава. 

„За првпат на Спартанска трка: Nationals Park Spartan Stadion. Многу убаво чувство на крајот бидејќи не е лесна: 5 километри качување и симнување по скали со 20 препреки на патеката, ѕидови, карики, носење на терет, качување на јаже… и пак качување по скали, по сите трибини на стадионот

Единствена можност за одмор се ретките рамни делчиња за трчање.

Одлична организација на многу убав стадион во Вашингтон. И најважното, многу убава енергија од учесниците, со солидарност и поддршка на секој чекор“, пишува Тевдовски на фејсбук објавувајќи и фотографија, на која тој е сликан на стадионот со македонското знаме.

Извор: Фактор

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ