ЕСМ повторно не успеа да ги задоволи потребите за струја од домашно производство

t

АД ЕСМ на 20.11.2022 година произведе 7.616 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 5.643 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 1.973 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 3.160 MWh електрична енергија.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 20.11.2022 година.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

После тоа ќе се грееме на сонце?!…

Државната компанија ЕСМ (Електрани на Македонија) вчера…

ЕСМ повторно не успеа да ги задоволи…

АД ЕСМ на 20.11.2022 година произведе 7.616…

ЕСМ купи 3110 мегеват часови електрична енергија…

АД ЕСМ во текот на вчерашното деноноќие…

ЕСМ: Одговорноста за прекин на греењето на…

АД ЕСМ нема правен основ да му…

ЕСМ не успеа да произведе доволно струја:…

АД ЕСМ вчера произведе 10.408 мегават часови…