ЕСМ: Произведена струја за 100% задоволување на потребите на домаќинствата и на малите потрошувачи

t

АД ЕСМ на 22.10.2022 година произведе 12.040 MWh електрична енергија, информираат од ЕСМ.

Во Термоелектраните произведени се 9.105 MWh. Во функција се два блока на РЕК Битола и едниот блок на РЕК Осломеј. Во ТЕЦ Неготино во тек се сервисни и ремонтни активности со цел зајакнување на постројката за следниот период кога се очекува поголема потрошувачка на струја.

Во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци на 22.10.2022 година произведени се 2.935 MWh.

АД ЕСМ на 22.10.2022 година целосно ги задоволи потребите за струја на домаќинствата и на малите потрошувачи исклучиво од сопствените, домашни капацитети.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

ЕСМ вчера произведе доволно за дома и…

 АД ЕСМ вчера произведе 18.543  мегават часа…

ЕСМ продале 330 MWh електрична енергија изминатото…

АД ЕСМ на 13.01.2023 година произведe 18.835…

Ковачевски се пофали: ЕСМ произведува 26,7% повеќе…

Првиот човек на АД ЕСМ, Васко Ковачевски…

После тоа ќе се грееме на сонце?!…

Државната компанија ЕСМ (Електрани на Македонија) вчера…

ЕСМ повторно не успеа да ги задоволи…

АД ЕСМ на 20.11.2022 година произведе 7.616…