Засилени контроли во Чаир: Државен пазарен инспекторат “лепеше” казни во придружба на интервентна полиција

t

Денеска во периодот 10.00 до 17.00 часот припадници на Единицата за интервентна полиција во координација со инспектори од Државниот инспекторат за труд на подрачјето на опстина Чаир извршиле контроли во објекти на ул.„Цветан Димов“ и „Џон Кенеди“ со цел да се утврди дали работодавачите ги почитуваат законските одредби кои се однесуваат на забраната за работа во недела во оние дејности кои не спаѓаат во исклучоците утврдени со Законот за работни односи.

Од вкупно извршените контроли изречени се 12 мерки, односно издадени се осум решенија за забрана за вршење дејност во рок од 15 дена, три решенија за наредба за засновање работен однос за лица затекнати во објектите без регулиран работен однос и едно решение за опомена за регистрирање на нерегистрирана дејност.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

НАЈНОВА ВЕСТ: Специјалци на улиците во Чаир…

Голема полициска акција е во тек вечерва…

(Видео) Не е Арачиново туку Чаир: Кабли…

Извадени кабли од секаде, нешто слично на…

Хаос на македонските улици: Дете прегазено во…

Вчера на улицата „Кемал Сејфула“ во скопската…