За погребот на кралицата Турција ќе испорача 1,5 милиони цветови од ова цвеќе – побарувачката пораснала уште денот кога почина Елизабета

t

За погребот на кралицата Елизабета Втора, од Турција во Велика Британија ќе бидат доставени 1,5 милиони цветови од каранфил.

Веднаш по објавувањето на смртта на британската кралица Елизабета Втора, одгледувачите на каранфили во јужниот регион на Турција се обидоа да одговорат на барањата за погребот, пренесува ЕПА.

Според регионалните одгледувачи, побарувачката за каранфили, особено во Англија, е зголемена за речиси 90 проценти.

Смртта на британската кралица ја зголеми потребата од работници меѓу одгледувачите на цвеќе во овој регион на Турција, за да се испратат повеќе од 1,5 милиони цвеќиња за погребот на кралицата.

За побрз транспорт, производителите на цвеќиња испораката ја префрлија од копнен на многу побрзиот воздушен транспорт.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

(Фото) Да не го мислите: Додека го…

Ленин Јовановски, претседателот на "Слобода превоз" кој…

Ковачевски “згрме”: Нема да трпам директори кои…

Македонскиот премиер Димитар Ковачевски вели дека не…

Блерим Беџети ги подбра министрите на ДУИ:…

Градоначалникот на Сарај и организациски секретар на…

Функционер на Алијанса контра ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ:…

Поранешниот директор на Државниот инспекторат за шумарство…

Поранешен бугарски МВР: Бугарија направи решителен чекор…

Бугарскиот министер за одбрана Димитр Стојанов направи…