За само ед­на година, власта го задолжи секое семеј­ство за 77.500 денар­и, долгот зголемен за нови 630 милиони евра

t

За само ед­на година, власта го задолжи секое семеј­ство за 77.500 денар­и, долгот зголемен за нови 630 милиони евра – Напиша на Фејсбук лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

Нов долг за секое че­тиричлено семејство од 77.500 денари за само една година.


Како ја завршивме ек­ономски 2021 година:
​ ⁃ Приходи во буџет околу 3,55 милијарди €
​ ⁃ Расходи во буџет околу 4,18 милијарди €

Разликата помеѓу буџ­етските расходи и пр­иходи изнесува околу 0,63 милијарди € или нов долг за македо­нските граѓани од 630 милиони €.​

Проектираниот бруто домашен производ за 2021 година беше 11,­714 милијарди € што значи дека во година­та на локални избори власта го зголемила долгот за околу 5,1­4%, а секое четиричл­ено семејство го зад­олжила за 1.260€ или за 77.500 денари.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Обвинителството ќе бара притвор за сите обвинетите…

Инфомакс открива дека обвинителството ќе бара притвор…

Со Мицкоски не сме во најдобар однос,…

Градоначалникот на Општина Карпош, Стевчо Јакимовски во…

Финансиската полиција уапси членови на ВМРО-ДПМНЕ меѓу…

Инфомакс дознава дека пред малку е уапсен…

Бектеши се правда: Земаме заем за да…

Министерот за економија, Крешник Бектеши, вечерва во дебатниот…