Зоран Попов го помина собранискиот филтер и официјално е амбасадор во САД

t

Новоименуваниот амбасадор на Република Македонија во Соединетите Американски Држави, Зоран Попов, го помина и филтерот на собраниската Комисија за надворешна политика.

Тој своите тези за дипломатската мисија во САД ги презентирање пред Комисијата за надворешна политика, зад затворени врати, поради како што истакна претставник на МНР, доверливиот карактер на информациите. Неговото излагање можеа да го проследат само пратениците кои поседуваат безбедносни сертификати.

Со презентацијата на тезите во Парламентот завршени се сите процедури за заминување на амбасадорот Попов на дипломатската мисија во Вашингтон.

Попов на оваа позиција доаѓа од местото државен секретар во МНР.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Најмалку 78 лица загинаа од ураганот Ијан…

Смртниот биланс од разорниот ураган Ијан со…

АИРЛИЈА! СЕ ОТВАРА МАКЕДОНСКИ КЛУБ ВО БУГАРИЈА:…

Македонското меѓународно движење за човекови права со…

Бугари “има снемано”: До пладне во Македонија…

До пладне гласале само 15 "македонски Бугари"…

Ќе преземе ли некој нешто?! Никнува нов…

На 7 октомври во Охрид ќе се…

И САД ја пуштија низ вода: Сега…

Процедурата за прием на Украина во НАТО…