Зошто се одложува објавување на резултатите од пописот во Бугарија? Изгледа имаат проблем со фактот дека голем дел од населението во Пиринска Македонија и Бугарија се МАКЕДОНЦИ!

t

Македонецот од Пиринска Македонија, Атанас Кирјаков на Фејсбук прашува зошто толку време се бават податоците од пописот на населението во Бугарија, а потоа заклучува дека Бугарија има проблем со фактот што огромен дел од населението во Пиринска Македонија се изјасниле како Македонци.

– ЗОШТО СТАТИСТИКАТА НА НЗИ (Националниот завод за статистика) СЕ ОДЛОЖУВА ЗА ПРЕСМЕТУВАЊЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО НА БУГАРИЈА ВО СЕПТЕМВРИ 2021 ГОДИНА?

ИЗГЛЕДА БУГАРИЈА ИМА МНОГУ ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ СО ФАКТОТ ДЕКА ГОЛЕМ ДЕЛ ОД НАСЕЛЕНИЕТО ВО ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА И ВО БУГАРИЈА СЕ ЕТНИЧКИ МАКЕДОНЦИ, напиша Кирјаков на Фејсбук.

ЛИНК од објавата

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

“Мост” го улови бугарскиот амбасадор во Албанија:…

Продолжува бугарската пропаганда за асимилација на Македонците…

Македонците наведени како посебен народ во Царска…

Соседните држави очигледно погрешно пресметаа кога мислеа…

(Видео) МАКЕДОНСКО ИМЕ НЕМА ДА ЗАГИНЕ, ДА…

Македонците во Албанија отсекогаш биле сакани и…

Земјоделците во Бугарија ќе блокираат патишта и…

Во Бугарија денеска почна националниот протест на…

„Не сум ниту Бугарин, ни Србин ни…

Откако соседните држави почнаа со старите пропаганди…