Зошто се одложува објавување на резултатите од пописот во Бугарија? Изгледа имаат проблем со фактот дека голем дел од населението во Пиринска Македонија и Бугарија се МАКЕДОНЦИ!

t

Македонецот од Пиринска Македонија, Атанас Кирјаков на Фејсбук прашува зошто толку време се бават податоците од пописот на населението во Бугарија, а потоа заклучува дека Бугарија има проблем со фактот што огромен дел од населението во Пиринска Македонија се изјасниле како Македонци.

– ЗОШТО СТАТИСТИКАТА НА НЗИ (Националниот завод за статистика) СЕ ОДЛОЖУВА ЗА ПРЕСМЕТУВАЊЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО НА БУГАРИЈА ВО СЕПТЕМВРИ 2021 ГОДИНА?

ИЗГЛЕДА БУГАРИЈА ИМА МНОГУ ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ СО ФАКТОТ ДЕКА ГОЛЕМ ДЕЛ ОД НАСЕЛЕНИЕТО ВО ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА И ВО БУГАРИЈА СЕ ЕТНИЧКИ МАКЕДОНЦИ, напиша Кирјаков на Фејсбук.

ЛИНК од објавата

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

И ова го има: Откриена подземна лабораторија…

Во близина на селото Асеновец во Бугарија,…

Паника во Бугарија: Десетици дојави за бомби…

Десетици училишта во Софија, Варна и Бургас…

Бугарија за половина година ѝ дала на…

Софија му предаде на Киев оружје во…

Бугарски академик: Треба да ја промениме политиката…

Проф.д-р Спас Ташев од Бугарската академија на…

“Врие од кодоши”: 48 кандидати за пратеници…

Со текот на времето се намалува бројот…