Зошто се одложува објавување на резултатите од пописот во Бугарија? Изгледа имаат проблем со фактот дека голем дел од населението во Пиринска Македонија и Бугарија се МАКЕДОНЦИ!

t

Македонецот од Пиринска Македонија, Атанас Кирјаков на Фејсбук прашува зошто толку време се бават податоците од пописот на населението во Бугарија, а потоа заклучува дека Бугарија има проблем со фактот што огромен дел од населението во Пиринска Македонија се изјасниле како Македонци.

– ЗОШТО СТАТИСТИКАТА НА НЗИ (Националниот завод за статистика) СЕ ОДЛОЖУВА ЗА ПРЕСМЕТУВАЊЕТО НА НАСЕЛЕНИЕТО НА БУГАРИЈА ВО СЕПТЕМВРИ 2021 ГОДИНА?

ИЗГЛЕДА БУГАРИЈА ИМА МНОГУ ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ СО ФАКТОТ ДЕКА ГОЛЕМ ДЕЛ ОД НАСЕЛЕНИЕТО ВО ПИРИНСКА МАКЕДОНИЈА И ВО БУГАРИЈА СЕ ЕТНИЧКИ МАКЕДОНЦИ, напиша Кирјаков на Фејсбук.

ЛИНК од објавата

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Владата повикува на ДЕЈТОНИЗАЦИЈА на Македонија, ќе…

Двојазичните униформи се спротивни на амандманот пет…

Дојавите за бомби во Бугарија ги праќаат…

„Во РМ уште во октомври минатата година…

Влада “мало сутра”: Шест дена пред изборите,…

Шест дена пред претстојните предвремени парламентарни избори…

Продолжува ли Христијан Пендиков да бега од…

Министерот за надворешни работи на Македонија, Бујар…

Македонско сценарио во Бугарија: Дојави за бомби…

Нови закани за бомби денеска се примени…