Илија Димовски: Цар Самоил е Бугарин колку што Драги Ѓоргиев е од Единбург

t

History for dummies:

🔸️856 година Св. Климен како христијанин го остава световниот живот и оди во манастир (9 години пред Бугарија да прифати христијанство); во

🔸️863 година Св. Климент веќе бил на христијанска мисија во Моравија; но дури во

🔸️865 година Бугарија го прифаќа христијанство (каде тој пристигнува 20 години подоцна, исто така на христијанска мисија)…

🔸️2022 год. Бугарија велаи дека Климент е Бугарин и е праќан на мисии од Бугарија, а тој христијан дури и пред нивниот цар…

П.С. Кирил и Методиј се Бугари колку што јас сум од Индонезија…

П.С. Цар Самоил е Бугарин колку што Драги Ѓоргиев е од Единбург…

#Неписмени

#АнтикаНаГрција

#СредновековиеНаБугарија

* Фејсбук статус на Илија Димовски – ЛИНК

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Дојди Никола, Илија има нешто да ти…

Договорот со Бугарија и Преспанскиот договор се…