Им пречел на пациентите: Новиот директор на Институтот во Чаир го тргнал портретот на Гоце Делчев

t

Денес бев сведок на првата реформа на г-дин Азис Максутовиќ – новиот директор на Институт за медицина на труд во Чаир. Наместо да се фокусира на унапредување на здравствената дејност во Инстутутот, неговата прва реформа е да се тргне уметничката слика на Гоце Делчев од ординацијата за пулмологија, сподели д-р Снежана Куч, пулмолог и алерголог.

Неговата бурна и нестаблина реакција беше со образложение дека им сметала на пациентите во Чаир. Впрочем, таа слика е во Институтот повеќе од 50 години и е аманет од доктор Манасиев – еден од основоложниците на Институтот, на кој тој треба да му биде благодарен што е воопшто директор.

До кога ќе се фокусираме на националистички теми, наместо на теми за подобрување на здравството?, пишува таа.

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Димитриевски: Не ми пречи Бугарите да бидат…

Градоначалникот на општина Куманово Максим Димитриевски во…

Недостиг на судска и медиумска независност и…

Недостатоци во независноста и интегритетот на судството,…

Ванковска: Се родивме во антиколонијална држава, денес…

Професорката на Филозофскиот факултет при УКИМ, Билјана…

(Фото) Има ли некој кој не ја…

Јапонските цреши и липите секогаш се синоним…

Македонија загуби легенда: Почина познатиот актер Димче…

Збогум Димче Мешковски Во „Викенд на мртовци“…